Фолклорен танцов театър „Найден Киров“ с годишен концерт на 19 юни

Русе Лайф

11-06-2017, 12:00

Снимка:

Фолклорен танцов театър „Найден Киров“

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сребърни медали за ПМГ „Баба Тонка“-Русе от Националия технологичен фестивал SoftUni Tech Fest 2017

Хорът с диригент Румяна Русева и оркестърът с ръководител Александър Радев ще изпълнят вокално-инструментални произведения от всички краища на страната

Фолклорен танцов театър „Найден Киров“ с главен художествен ръководител Богдан Донев кани на годишния си концерт, който ще се състои на 19 юни от 19 часа в Доходно здание в Русе. В него ще участват всички звена на ансамбъла: детски и концертен танцов състав, хор и оркестър.

В програмата зрителите ще видят разнообразна палитра от сюжетно-тематични, дивертисментни и танци на обичайно-обредна основа. Ще се представят произведения на типично детска тематика, изпълнени от децата на ансамбъла.

Хорът с диригент Румяна Русева и оркестърът с ръководител Александър Радев ще изпълнят разнообразни вокално-инструментални произведения от всички краища на страната.

Този концерт дава възможност на русенските зрители да видят програмата, която ФТТ ще представи на международния „Верелдфестивал“ в Белгия. Турнето ще е от 26.06 до 7.07 в град Изегем. Там „Найден Киров“ е поканен да представи България на 25-то издание на фестивала. На тази международна сцена ще си дадат среща едни от най-добрите ансамбли на Аржентина, Канада, Бурятия, Турция, Южна Африка, Белгия и други. Според изискванията на организаторите ФТТ е подготвил 8 разнообразни програми с танци, музика и песни от всички етнографски области на България. Там всяка група ще отправи своето послание за мир и приятелство със специално подготвен танц, или песен.

Билетите за годишния концерт на „Найден Киров“ на 19.06 в Русе ще се продават от 9.06 /петък/ в касата на Доходно здание, която работи всеки делничен ден от 10 до 13 часа и от 15 до 18 часа.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов