Губернаторът прие посланика на Франция Ерик Льобедел

Новините

09-06-2017, 19:01

Снимка:

Пресцентър Областна управа-Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русенски карнавал и Пясъчен фестивал 2017

Срещата се състоя по инициатива на френската страна

Областният управител на област Русе Галин Григоров и неговите заместници Валентин Колев и Свилен Иванов се срещнаха днес с делегация на посолството на Франция в България.

Срещата се състоя по инициатива на френската страна и с личното участие на Н. Пр. Ерик Льобедел, посланик на Франция в България. В неговия експертен екип бяха включени, Жан-Мари Деманж – ръководител на Регионалната икономическа служба на Франция и Ерик Перотел – аташе по сътрудничество в образованието, Френски институт – Варна.

Още в началото на срещата Григоров  и  Н. Пр. Ерик Льобедел засвидетелстваха приятелските отношения, които има между Франция и България и изразиха увереност, че те ще продължат да се задълбочават не само на национално, но и на регионално ниво.

Областният управител приветства своите гости с добре дошли и каза:   „За мен е чест първата визита на такъв високопоставен дипломат в моя мандат да е с Вас“.

Н.Пр. Ерик Льобедел поздрави Григоров с назначението му за областен управител и изрази възхищението си от нашия град.

Обсъдени бяха въпроси, свързани с новия бизнес план на „Монтюпе“, който цели изцяло да се спазват всички екологични норми, изучаването и популяризирането на френски език в област Русе, къщата на Елиас Канети, международни спортни прояви и др.

По време на посещението бяха подчертани традиционно добрите и ползотворни отношения и се подчерта, че трябва да се следва положителната динамика на развитие между двете държави, както и общите перспективи за сътрудничество в сфери като икономиката и бизнеса, образованието, културата, екологията и други.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов