Творчески сезон 2016-2017 приключва с много награди за Школата по изобразителни изкуства към ОбДЦКИ

Мисия

08-06-2017, 16:26

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Плевенчанин разпознал обявените за издирване сестри от Русенско

През следващите месеци се очакват резултати от участието на възпитаници на Хрисандова в международни конкурси

С много награди приключва творчески сезон 2016-2017 г. на Школата по изобразителни изкуства към Общински детски център за култура и изкуство с ръководител Маргарита Хрисандова.

На провелия се X Национален конкурс за детска рисунка „Под дъгата на детството“ в гр. Сандански, Петя Димитрова бе класирана на първо място в първа възрастова група. Втора награда получи Виктория Генчева в раздел „Приложно изкуство“ от IX Национален конкурс „Мадарският конник – символ на историческото минало и европейското бъдеще на България“, гр. Шумен. През май 2017 г., на Анна Петрова бе присъдено трето място в раздел „Приложно изкуство“ от Национален конкурс „Вълшебният свят на Ангел Каралийчев“, гр. София. Поощрение получи Кристен Тодорова на 15 год. от XVII Международен пленер „Традиция, екология, творчество“, гр. Пловдив. През май, Етнографски музей на открито „Етър“ присъди диплом за най-масово участие на Школата по изобразително изкуства в Национален конкурс „Бостанско плашило“ в гр. Габрово.

През следващите месеци се очакват резултати от участието на възпитаници на Хрисандова в редица международни конкурси- XXI Международен конкурс за млади художествени таланти в Словения, XVIII Международна среща за младежко изкуство в Португалия, I Международен конкурс за детска рисунка в Москва, Русия, XIX Международен конкурс за детски и младежки творби в Полша, XVI Международна художествена изложба за деца и младежи във Финландия, редица международни конкурси в Румъния.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов