„Сороптимист Интернешънъл“ – Русе стана на 4 години

Русе Лайф

07-06-2017, 11:02

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фотографската изложба „Крим. От другата страна…“ развълнува русенци и показа лицето на окупацията

Членовете на клуба организираха три базара

Дамите от „Сороптимист Интернешънъл“ – Русе ще отбележат четвъртата годишнина на клуба на 08.06.2017 г.

                За сравнително младата си възраст клубът успя да реализира множество успешни проекти. Те  помогнаха на много жени да не се чувстват сами в кризисни моменти и на много млади хора в тяхното възходящо развитие.

                Последната година беше белязана от разнообразни събития, посветени на инициативата „Не си сама“. Тя започна с Кръгла маса през 2015 г. по проблемите на жени, преживели диагнозата „рак на гърдата“, имаща за цел да обедини усилията на институциите в региона за координирани и навременни действия в помощ на тези жени. За тях, вече втора година, в клуба действа група за психологическа подкрепа.

                Усилията и всеотдайната работа на дамите от „Сороптимист“ не останаха незабелязани от русенската общественост, която с готовност откликна на кампанията за набиране на средства за закупуване на апарат за лимфен дренаж. Членовете на клуба организираха три базара, на които предложиха лично изработени от тях мартеници и коледни украшения. Две училища – Първо частно училище „Леонардо да Винчи“ и СУ „Възраждане“ също проведоха акции в подкрепа на тази кауза и дариха събраните от тях средства на клуба. Инициативата беше подкрепена и от фирма „Месалина“, чието ръководство направи дарение, а членовете на клуба посетиха работничките на работното им място, където поговориха с тях по темата и им раздадоха  материали с информация за заболяването и профилактиката му. Материалите бяха изготвени със спомоществователството на Русенския Университет „Ангел Кънчев“ и дизайн студио“ Вижън“. В навечерието на 8 март 2017г. пиано бар „Канто“ организира викторина с благотворителна цел. С това последно дарение на благородни русенци, осъществяването на каузата стана факт. На 25.05.2017 г. апаратът за лимфен дренаж беше използван за първи път в групата „Не си сама“ под вещото ръководство на дипломиран кинезитерапевт. Предстои уточняването на мястото и времето, в което и други нуждаещи се жени ще могат да се възползват от тази медицинска техника.

                Дамите от клуба декларират своето желание и готовност и в бъдеще да продължат да работят за други благородни каузи в помощ на жените и децата на Русе.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов