Народните представители от ГЕРБ проведоха с приемна във Ветово

Множество дупки по лошо поддържаните улици и общински пътища, много безстопанствени кучета, оплакаха се хората

Множество дупки по лошо поддържаните улици и общинска пътна мрежа,  много безстопанствени кучета, които тормозят хилядите жители в населените местав една от големите общини на Русенска област. Това са само част от проблемите, които поставиха по време на днешната открита приемна за граждани на народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Светлана Ангелова и д-р Андриан Райков. Тя се проведе днес в офиса на ГЕРБ в град Ветово.

 

Посетителите на приемната настояха народните представители да окажат съдействие за разрешаването на въпросите, повечето от които в правомощията на местната власт. Присъстващите общински съветници от групата на ГЕРБ в Общински съвет – Ветово Димитър Денев и Пламен Пенчев на свой внесоха пояснения по темите в контекста на работата си в местния парламент и приетите от него решения.

 

Откроени бяха трудностите при контактите с местната администрация. Изяснени бяха и създадените спънки в упражняване на ефективен контрола при изпълнението на задачите в интерес на местната общност от страна на общинските съветници, особено в контекста на целесъобразно разходване на общински средства при реализацията на инфраструктурни проекти.

 

Народните представители поеха ангажимент да съдействат, съобразно възможностите и пълномощията си, в разрешаването на поставените писмено проблеми. Някои от тях ще бъдат отнесени до компетентните териториални структури на държавната власт за становище и предприемане на адекватни мерки.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов