Параолимпиецът Михаил Христов се срещна със студенти от клуб „Различни и равни“

Животът

06-06-2017, 10:20

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фотографската изложба „Крим. От другата страна…“ развълнува русенци и показа лицето на окупацията

43-ма студенти с увреждания се обучават в Русенския университет

Параолимпиецът и народен представител Михаил Христов посети Русенския университет. Той се срещна с ректорското ръководство, а със студентите от клуб „Различни и равни“ обмени идеи за сътрудничество. 

По време на разговора с ръководството на университета ректорът – проф. Велизара Пенчева – представи изградената достъпна среда във висшето училище. В момента във всички сгради, които са на два и повече етажа, има изградени асансьори и платформи за достъп на инвалидни колички. Само за последните няколко години инвестиции на стойност 300 хиляди лева направиха корпусите, в които се провежда обучение, достъпни за хора с двигателни увреждания, допълни председателят на Общото събрание чл.-кор. проф. Христо Белоев. 43-ма студенти с увреждания се обучават в Русенския университет. Седем от тях са с проблеми в опорно-двигателния апарат, трима са със зрителни, а двама – със слухови увреждания. 

Михаил Христов беше впечатлен от инвестираните средства в създаването на достъпна среда в кампуса на университета. В своето експозе той акцентира върху реализацията на младежите с увреждания, които са завършили висше образование. Възможностите, които предоставя Агенцията за хора с увреждания, са непознати за много от хората, а реално те са потребителите, които трябва да са активната страна, каза  Христов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов