Идва писателят-хуморист Михаил Вешим

Русе Лайф

04-06-2017, 11:00

Снимка:

РБ "Любен Каравелов"

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

23 младежи от 5 чуждестранни организации пристигат в Русе за участие в доброволчески проект

„Химията на шегата и възпитанието на чувството за /хумор/“ е темата на срещата за новата му книга

На 7 юни в 17 часа в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе ще се проведе среща-разговор с писателя-хуморист Михаил Вешим на тема „Химията на шегата и Възпитанието на чувството за /хумор/“.

 

Михаил Вешим е син на писателя и сценариста Георги Мишев. Роден е в София на 17 септември 1960 г. Завършил е журналистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 1982 г. работи в хумористичния вестник „Стършел”, на който в момента е главен редактор. Автор е на хиляди фейлетони, на стотици разкази, хумористични спектакли, радиопиеси и сценарии за телевизионни програми. Има издадени петнадесет книги, сред които са „Австрийците идват”, „И преди, и сега”, „Елате в страната на “Арда”, “Край на цитата”, “Английският съсед”, “Смях в залата”, “Стари хипари”, “Нашингтон” и др. По романа му „Английският съсед” е заснет телевизионен сериал. Негови разкази и фейлетони са превеждани на различни езици.

 

По време на срещата си с русенската публика Михаил Вешим ще представи най-новата си книга „Когато бях армейски генерал“.

За своята книга авторът споделя: „Бих нарекъл тази книга “В търсене на изгубеното време”, ако нямаше вече такова заглавие от много по-голям писател. Изгубено време, защото против волята си бях принуден да профукам в униформа две години и три месеца от моя живот, който, както изглежда, ще е единствен – друг засега не се предвижда. Две години и три месеца, отишли на вятъра в социалистическата казарма – кой ще ми ги върне? Няма реституция за насилствено отнетите под пагон години. А четенето на “Когато бях армейски генерал” не е задължително. Ама може да е полезно, особено за онези, които не са марширували под знамето на социализма, но искат да научат за това“.

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен