Кралете на фламенкото гостуват на 10 юни в Русе

Русе Лайф

03-06-2017, 09:00

Снимка:

Бустрад Арена

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започна записването за пробега „Русе – Гюргево“ – 2017

Всеки костюм се изработва ръчно и отнема около три месеца

Върху тях работят дизайнери от световна величина като „Ив Сен Лоран“ и „Диор“. Всеки костюм се изработва ръчно и отнема около три месеца. Роклите на балерините понякога тежат по 15 килограма заради дългите шлейфове и буклите. Това налага много повече репетиции и особено сработване на танцьора с дрехата.

Пищните шаловете за танца сарсуела пък изискват особена техника на балетистите с ръцете за разлика от традиционния балет.

Гардеробът на испанците, с който пристигат в България, включва 250 чифта с обувки за фламенко, тежки костюми, ръчно изработени шалове до фиби за закрепване на цветята и декоративни гребени за косите. Всеки детайл в облеклото им е от значение. А за да се избегнат наранявания по време на представление, има строги правила за безопасност.

За костюмите се грижи екип от 25 души, който пътува навсякъде с балета, както и собствени гримьори и фризьори. За да излязат балетистите на сцената в перфектен вид, зад кулисите се внасят  шевни машини, перални, сушилни, гладачно оборудване.

Иберийските танцьори, който ще разтърсят на 10 юни русенската Булстрад Арена, ще представят  три постановки в един спектакъл – знаменитото „Болеро“ по музика на Равел, "Ritmos", "Soleá del Mantón" и "Alento", по хореографията на Алберто Лорка, Бланка Дел Рей, Рафаел Агилар и Антонио Нахаро – творчески  директор на балета. Билети се продават в мрежата на Ивентим, бензиностанции OMV, Български пощи, както и на касата на Булстрад Арена.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)