Губернаторът огледа пораженията от силната градушка в Сливо поле

Животът

02-06-2017, 18:30

Снимка:

Пресцентър Областна управа-Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Областна управа обучи ученици в Сливо поле

Близо 10 000 дка със земеделска продукция е напълно унищожена

Във връзка с обявеното бедствено положение в Община Сливо поле, Галин Григоров, областен управител на област Русе и Симеон Иванов, главен секретар на Областна администрация Русе посетиха засегнатите населени места в общината.

Те бяха запознати от Валентин Атанасов, кмет на Община Сливо поле с фактическата обстановка, нанесените и установени към момента щети по селскостопанската реколта, както и по пътната и електроразпределителната инфраструктура в района. В резултат на градушката близо 10 000 дка със земеделска продукция е напълно унищожена.

Областният управител се запозна на място и с предприетите мерки за преодоляване и ликвидиране на нанесените вреди и с работата на сформирания кризисен щаб със сили на Общината, ПБЗН и РПУ гр. Сливо поле. В изключителен синхрон работят и доброволните формирования към Общината и в настоящия момент.

Констатирани бяха и полаганите усилия на екипите на Енерго-Про за своевременното отстраняване на повредите по електропреносната система, възстановяване на нормалното електро- и водоснабдяване на територията на община.

Обсъдиха се и възможностите за обезщетяване на земеделските производителите и жителите от пострадалите населени места. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов