Кметът Пламен Стоилов откри петото автомобилно изложение Русе 2017

Мисия

02-06-2017, 15:09

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фестивал “Процес – Пространство” ще се проведе в град Русе от 2-ри до 15-ти юни

В обособена зона бяха разположени специални автомобили от град Русе – състезателни и за офроуд, ретро коли и лодки

Днес, на паркинга на магазин МЕТРО, стартира провеждането на автомобилно изложение, което ще продължи до 4-ти юни. На официалното откриване присъства и кметът Пламен Стоилов, който определи събитието като празник, който подхожда на Русе и пожела на добър час на изложението.

Участници от най-различни сфери на автомобилната индустрия показаха на жители и гости на града новостите в автомобилните продукти. Изложението вече е традиционно за града и това е петото му издание.

Организаторът на събитието, СКАР, е сдружение с председател Цветелина Панталеева, обединяващо автомобилните сервизи в град Русе. Освен над 30 марки автомобили, в изложението взеха участие и други компании, свързани с автомобилния бранш, като автошколи, търговци на сервизно оборудване, резервни части, гуми и масла. Посетителите имаха възможност и да тестват някои от автомобилите. За почитателите на високите скорости на две колела имаше и атрактивни мотоциклети, а за професионалисти и търговци – изложбени камиони. Събитието включи и темата за безопасно шофиране на дневен ред в програмата си.

В обособена зона бяха разположени специални автомобили от град Русе – състезателни и за офроуд, ретро коли и лодки. Всички участници са шампиони в национални състезания. В специалната зона, посетителите имаха възможност да наблюдават и макети на самолетчета, изработени от талантливи деца. За най-малките ентусиасти също бяха подготвени забавления и подаръци, както и специална програма. Събитието се провежда с подкрепата на Община Русе, и е едно от най-добре възприеманите и очаквани събития от русенци. Изложението е шанс да се види целият автомобилен сектор, събран на едно място.

Порше Варна представиха някои от най-атрактивните модели на марката AUDI; на щанда на Ford бяха показани почти цялата гама на марката, включително лекотоварните автомобили; фирма Ес Транс представи второто поколение на кросоувъра на Nissan – Qashqai; София Франс Ауто и Peugeot представиха на посетителите последните новости от гамата си автомобили; фирма Веко Ойл ЕООД и SUBARU; добре познати модели SUV и кросоувър автомобили на различни марки; представители на SCANIA, които предложиха на вниманието на публиката своят нов модел камион; нови и добре познати модели на Mazda и Suzuki  бяха акцентите, на които заложиха от фирма Автосвят ООД; от Минчев Ауто представиха няколко нови автомобила, както и последни технологии, използвани от CITROEN; СИА КАР показаха новости в технологиите на последните си модели и др.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен