Русенски митничари предотвратиха контрабанда за 200 000 лева

Крими

01-06-2017, 13:14

Снимка:

Агенция "Митници"

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Русе разкриват общностен център за предоставяне на почасови социални услуги

Задържан е румънски ТИР

Митнически инспектори на Митница Русе предотвратиха пренасянето на контрабандни стоки на обща стойност близо 200 000 лева. Задържан е ТИР с румънска регистрация, който пътувал от Турция за Румъния и по документи пренасял групажна стока.

Превозното средство се явило на трасе „изход“ на ГКПП-Дунав мост около 22 часа на 27 май. Митническите служители се усъмнили в товара и го насочили за щателна митническа проверка. Оказало се, че в нарочно създадена кухина тип „тунел“ в средата на ремаркето са натоварени огромно количество недекларирани стоки, някои от тях носещи логото на известни търговски марки. Откъм входната задна част на ремаркето била изградена „тапа“ от денкове с други декларирани стоки. От двете странични стени на ремаркето също били натрупани такива денкове с надежда да прикрият съдържанието в средата на отделението за товари.

Веднага за случая е уведомен разследващ митнически инспектор и е започнато дознание. Иззети са 2255 чифта спортни обувки, носещи логото на световно известни марки: „ADIDAS“, „NEW BALANCE“, „PUMA“, „GIVENCHY“, „GUCCI“, „VERSACЕ“ и други. Задържани са и 18 468 чифта мъжки чорапи и 14 200 броя детски играчки.

Водачът признал, че е внесъл стоката от Турция и трябвало да я достави в Румъния. След тридневна почти денонощна работа на служителите от Митница Русе по разтоварване, документиране и експертно оценяване на контрабандните стоки, дознанието е приключено в срока на „бързо досъдебно производство“ и в четвъртък вечерта водачът С.П. се е признал за виновен и е сключил споразумение с прокуратурата, което е одобрено от съда. Наказан е с глоба от 10 000 лева и условна присъда две години лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок.

 Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)