Започва ремонт на Комплекса за социални услуги

Мисия

31-05-2017, 15:03

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Център за конструиране на дронове ще бъде открит в ПМГ „Баба Тонка“ – Русе

Прилагат се изискванията за енергийна ефективности достъпна среда

Днес, в Заседателната зала на Община Русе, се състоя начална пресконференция за започване  изпълнението на проект „Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност и мерки, съгласно Наредба № 4 за достъпна среда на Комплекс за социални услуги за деца и семейства /КСУДС/”.

На събитието присъстваха заместник-кметът по хуманитарни дейности и ръководител на проекта Иван Григоров и неговият екип, където бяха презентирани целите, дейностите и очакваните резултати.

Комплексът за социални услуги за деца и семейства предоставя социални услуги за деца и семейства в общността, насочени към удовлетворяване на установените потребности на  потребителите и предотвратяване на риск от социално изключване.

Целта на проекта е модернизиране на материално-техническата база на предоставяните социални услуги за деца и семейства в риск и осигуряване на безопасна и подходяща социална инфраструктура, чрез цялостна реконструкция на сградата и дворното пространство. Проектът осигурява трайно предпоставка за повишаване на качеството на живот на представителите на целевата група и за развитие и усъвършенстване на системата от социални услуги предлагани в общността.

       Основните дейности на проекта са насочени към извършване на основен ремонт на сградата на КСУДС и прилежащото дворно пространство, с внедряване на мерки за енергийна ефективност и въвеждане на мерки за достъпна среда, с цел осигуряване равни условия на деца и лица в неравностойно положение – потребители на услугите.

Проектът е на стойност 1 463 794,74 лв. и е с продължителност 30 месеца. Проектът се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, по процедура „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020“, с Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие ”.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов