Ценовски самодейци обраха наградите на „Авлига пее“ в Обединение

Русе Лайф

31-05-2017, 10:26

Снимка:

Пресцентър Община Ценово

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Млади сърца“ в Ценово се грижат общината да не остарява

В многобройна конкуренция „Родни гласове“ се пребори и за Специалната награда на Академията за музикално и танцово изкуство

Две самодейни формации от община Ценово взеха участие в Тринадесетия събор-надпяване „Авлига пее“ в село Обединение, община Полски Тръмбеш. Смесената фолклорна група „Родни гласове“ към НЧ „Светлина“ от село Караманово с изпълненията си очарова не само многобройната публика, но и изключително взискателното и компетентно жури. Изпълнителите се завърнаха за пореден път със златен медал и първа награда на журито. В многобройна конкуренция колективът на „Родни гласове“ успя да се пребори и за Специалната награда на Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив. Лично ректорът на Академията проф. Милчо Василев връчи високото отличие и подчерта, че изпълненията на певците и музикантите от Караманово граничат с професионализма. Със суперлативи той се обърна и към ръководителя на групата Васко Григоров, който за пореден път доказа, че с много желание и упорит труд могат да се изкачат високи творчески върхове.

Другият участник в събора-надпяване - смесената фолклорна група „Зорница“ от Ценово успя да се пребори за трета награда и медал. Трите песни, изпълнени от самодейците, покориха зрителите със собствените си текстове и аранжименти. Кметът на Обединение Георги Ганев лично благодари за атрактивното присъствие на ценовските самодейци.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов