Младежкият клуб по качество в университета стана на 3 години

Новините

30-05-2017, 10:28

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Благотворителен концерт „Заедно за Децата на Каритас“ в подкрепа на "Каритас" Русе

Бе представено третото издание на Алманаха на алумните по качество, версия от месец май 2017

Младежкият клуб по качество отбеляза 3 години от създаването си. На тържественото събрание присъстваха студенти от бакалавърската специалност „Мениджмънт на качеството и метрология“, от магистърския курс по „Управление на качеството“, алумни от двете специалности, Еразъм студенти от Университета в Палермо, Италия и др. Гл. ас. д-р Цветелин Георгиев, ръководител на Младежкия клуб по качество към Русенския университет и Сдружение „Клуб 9000“, откри срещата и представи дневния ред. Еразъм-студентите Мирко Мидили и Стефано Маниачи представиха съвременното състояние на стандартизацията и сертификацията в своята родина Италия. През летния семестър на 2016/2017 академична година те изучават дисциплината „Управление на качеството“ като част от двустранно споразумение с координатор доц. д-р Л. Михайлова от Факултет „Бизнес и мениджмънт“.

Тържествената церемония продължи с връчване на сертификати от декана на Машинно-технологичния факултет, проф. д-р Бранко Сотиров. Най-емоционалният момент бе награждаването на доц. д-р Цвятко Корийков със сертификат под номер Q001, който преди дни отбеляза своята 70-годишнина. Наградата е за цялостния му принос за развитието на Информационния център по качество в Русенския университет. Сертификати получиха още гл. ас. д-р Юлиян Димитров от Транспортния факултет за приноса му за обогатяване на Информационния център по качество „Корийков“ с реални казуси от практиката на одиторите на системи за управление, използвани при обучението на бъдещите метролози и специалисти по качество, както и гл. ас. д-р Теодор Кючуков от Аграрно-индустриалния факултет, създател на логото на Клуба по качество. Отличен беше и студентът Кристиян Начев от Транспортния факултет, който по време на Студентската научна сесия представи интердисциплинарен доклад на тема „Изисквания към системите за управление на качеството в автомобилостроенето – IATF 16949“.

Бе представено третото издание на Алманаха на алумните по качество, версия от месец май 2017 год. Клубът по качество вече може да се похвали със 7 докторанти, излезли от неговите редици, близо 300 записани магистри от създаването на специалността,  идващи от 17 от общо 26-те области на България и намерили професионална реализация в страната и чужбина. Започна създаването на карта на България, на която студентите от специалностите „Мениджмънт на качеството и метрология“ и „Управление на качеството“ отбелязват къде са родени и къде работят.

Участниците в тържественото събрание видяха и наградите, дадени от Съюза на метролозите в България за разработени дипломни работи в областта на метрологията. Първа награда сред дипломните работи за бакалаври е връчена на студентката от „Мениджмънт на качеството и метрология“ Радена Михова, а Надежда Михова е получила втора награда сред магистрите.

Участниците в дискусията решиха, а часове по-късно и създадоха общодостъпна база данни с информация за връзка, месторабота и длъжност, заемана от професионално реализиралите се бакалаври и магистри по „Управление на качеството“. Иновативният инструмент за сближаване на общността NetWorkinQ - The Networking Tool for Quality Management Alumni в Google Forms вече съдържа 27 записа от колеги, присъединили се към каузата.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов