РУО на МОН разяснява приема след седми и осми клас в Русенска област

Новините

27-05-2017, 12:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе, архив

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тържествено връчване на награда „Русе“, „Студент на годината“ и „Млад творец“ 2017

Резултатите ще бъдат обявени на сайта на РУО Русе

Всички ученици, които през тази учебна година завършват 7. клас през месец май 2017 година, се явяват на Национално външно оценяване по три учебни предмета. Националното външно оценяване по български език и литература и Националното външно оценяване по математика са и приемни изпити за вход в профилираните гимназии, в профилираните паралелки в СУ и в професионалните гимназии, в които се осъществява прием след завършен 7. клас (с изключение на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ и ССУ „М-р Атанас Узунов“). За да могат да продължат образованието си в по-горен етап, трябва да кандидатстват всички седмокласници, независимо дали са положили успешно приемните изпити. Седмокласниците, приети в предишни години в специализиараните училища (НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ и ССУ „М-р Атанас Узунов“), имат две възможности за избор. Те могат или да сменят училището си, като подадат заявление за кандидатстване заедно с останалите връстници, или да останат в досегашното си училище. Във втория случай не е необходимо да подават заявление.

Изпитите по БЕЛ и по математика се провеждат в училището, в което се обучавате, и започват в 10.00 часа, както следва:

по БЕЛ – на 19 май 2017 година;

по математика – на 21 май 2017 година.

За всеки приемен изпит учениците са длъжни:

да се явят в деня на изпита до 9 часа и 30 минути в училището, в което се обучават;

да представят документ за самоличност и служебната бележка, удостоверяваща мястото за полагане на приемните изпити;

за приемния изпит по БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА учениците да си носят син химикал;

за приемния изпит по МАТЕМАТИКА учениците да си носят син химикал, линия, пергел, транспортир, триъгълник, молив и гума.

ВАЖНО: ПРИЕМНИТЕ ИЗПИТИ СА АНОНИМНИ И УЧЕНИЦИТЕ НЕ ПОСТАВЯТ ЗНАЦИ, КОИТО МОГАТ ДА НАРУШАТ АНОНИМНОСТТА НА ИЗПИТНАТА РАБОТА!

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПОЛОЖЕНИТЕ ПРИЕМНИ ИЗПИТИ по БЕЛ и математика ще бъдат обявени на сайта на РУО-Русе – http://www.priem.rio-ruse.org до 05.07.2017 г. включително.

 

Oт 12.06. до 13.07.2017 г. учениците получават служебна бележка с резултатите от приемните изпити от училището, в което учат. Оригиналът на служебната бележка е необходима при подаване на заявлението за участие в класиране.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)