Златен и сребърен медал за русенци на Националната студентска олимпиада по математика

Новините

27-05-2017, 12:00

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Изложбата „Крим. От другата страна“- днес в Русенския исторически музей

Слави Георгиев от специалност „Финансова математика“ е абсолютният победител

Слави Георгиев от специалност „Финансова математика“ е абсолютният победител в Националната студентска олимпиада по математика, провела се в Пампорово. В група Б, в конкуренция с 40 студенти от 14 университета в България, той спечели най-много точки и заслужено получи златния медал. Сребърен медал завоюва Теодора Йорданова от четвърти курс в специалност „Компютърни системи и технологии“.

Тимът на Русенския университет в състав: Слави Георгиев, Теодора Йорданова, Мирослав Маринов и Преслав Карапедев се прибра и с две сребърни купи от олимпиадата. Едната е заради второто място в отборната надпревара, а втората – в класирането на университети.

Съгласно действащия регламент на НСОМ, всяко висше училище може да участва с до 3 отбора от максимум 6 участника във всяка от групите – А, Б и В. Така някои университети се представят с по няколко отбора. При класирането по тимове те разпределят местата от първо до трето, но при класирането по университети остава само първия от тях.

С тазгодишното класиране – златен и сребърен медал и две сребърни купи – Русенският университет записва най-доброто си представяне за последните 10 години.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"