Проф. Димитър Драганов с награда от „Български музеи“

Грамотата е „За цялостен принос в развитие на музеите“

Сдружение „Български музеи“ определи първите носители на годишните награди „Български музеи“. Отличията са разпределени в няколко категории – музей на годината, образователна инициатива, събития и работа с публики, грамота за цялостен принос за развитието на музеите. Наградите имат за цел да маркират добрите и успешни практики в дейността на музеите, членове на сдружението. Кандидатурите са оценявани от жури в състав: Цветана Манова – етнолог, д-р Момчил Маринов – директор на Исторически музей „Искра“ – Казанлък, д-р Светла Казаларска от Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН, Петя Кияшкина – директор на Музей „Старинен Несебър“ и гл. ас. Бета Хараланова от Регионален исторически музей – Шумен.

За „Музей на годината“ е определен Регионален природонаучен музей – Пловдив. В категорията „Събития и работа с публики“ наградата е присъдена на Етнографски музей на открито „Етър“ – Габрово за XIV Международен панаир на традиционните занаяти. Грамота „За цялостен принос в развитие на музеите“ се дава на проф. д-р Димитър Драганов.

Наградите на отличените ще бъдат връчени официално на Общото събрание на Сдружение „Български музеи“ през есента на 2017 г.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)