Проф. Димитър Драганов с награда от „Български музеи“

Грамотата е „За цялостен принос в развитие на музеите“

Сдружение „Български музеи“ определи първите носители на годишните награди „Български музеи“. Отличията са разпределени в няколко категории – музей на годината, образователна инициатива, събития и работа с публики, грамота за цялостен принос за развитието на музеите. Наградите имат за цел да маркират добрите и успешни практики в дейността на музеите, членове на сдружението. Кандидатурите са оценявани от жури в състав: Цветана Манова – етнолог, д-р Момчил Маринов – директор на Исторически музей „Искра“ – Казанлък, д-р Светла Казаларска от Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН, Петя Кияшкина – директор на Музей „Старинен Несебър“ и гл. ас. Бета Хараланова от Регионален исторически музей – Шумен.

За „Музей на годината“ е определен Регионален природонаучен музей – Пловдив. В категорията „Събития и работа с публики“ наградата е присъдена на Етнографски музей на открито „Етър“ – Габрово за XIV Международен панаир на традиционните занаяти. Грамота „За цялостен принос в развитие на музеите“ се дава на проф. д-р Димитър Драганов.

Наградите на отличените ще бъдат връчени официално на Общото събрание на Сдружение „Български музеи“ през есента на 2017 г.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов