Над 150 деца в турнира за купата на ДФК „Дракон“

Мисия

24-05-2017, 19:48

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стотици излязоха на празнично шествие в Русе

Традиционният турнир беше открит от зам.-кмета по устройство на територията инж. Димитър Наков и от народния представител от ПП ГЕРБ Пламен Нунев

Днес, 24 май, на изкуственото игрище на стадион „Дунав“ се състоя официалното откриване на пролетен футболен турнир за Купата на Детски футболен клуб „Драконче“. В надпреварата се включиха близо 150 деца от 10 училища.

Традиционният турнир беше открит от зам.-кмета по устройство на територията инж. Димитър Наков и от народния представител от ПП ГЕРБ Пламен Нунев. На събитието присъстваха още директорът на общинско предприятие «Спортни имоти» Веселин Богданов, техническият директор на ФК «Дунав» Ивайло Петков, родители, спортисти, треньори, спонсори и гости.

Всички те аплодираха бурно включилия се в празника мажоретен състав „Екстрийм“ при Общински младежки дом – Русе с ръководители Вероника Миланова и Петя Бонева.

„Щастлив съм на днешния най-български празник да ви поздравя от името на кмета Пламен Стоилов и да ви пожелая да сте бъдещите големи звезди на футболен клуб „Дунав“, заяви зам.-кметът Димитър Наков. „Бъдете усърдни, старайте се, развивайте се и винаги бъдете най-добрите“, допълни зам.-кметът.

В края на официалната церемония Пламен Нунев и инж. Наков дадоха символичен старт на първата футболна среща.Всички деца получиха грамоти и медали, а класиралите се отбори за финал и полуфинал бяха наградени и с купи. За втора поредна година шампиони станаха "дракончетата" от училище "Васил Априлов". На второ място са децата от ОУ "Отец Паисий", на трето - СУЕЕ "Свети Константин Кирил Философ", а на четвърто - ОУ "Тома Кърджиев".Снимка на Деня

Щрихи от Плевен