Над 5000 лв. постъпиха във фонд „Лицата на Русе"

Мисия

22-05-2017, 15:37

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът Пламен Стоилов връчи златна значка „Русе“ на Цецко Колев

Фонд „Лицата на Русе е създаден през 2014 г. с цел да стимулира дейността на талантливи русенци

5450 лева постъпиха във фонд „Лицата на Русе“ в рамките на дарителската кампания за набиране на средства за подпомагане на талантливите лица.  Средствата са  предоставени от пет корпоративни дарители. Това са „Строително оборудване“ ООД, „Карина - Русе“ ООД,  „Сосиете Женерал Експресбанк“ АД,  „Витте аутомотив България“ ЕООД, „Аспро  МГ“ ЕООД.

 

Екипът на Фондация „Русе – град на свободния дух“ се обръща с благодарност към фирмите за оказаната подкрепа в благородната мисия

да се предостави на можещите и знаещите шанс за развитие, зависещ изключително от техните качества и умения, трудолюбие и постоянство.

 

Припомняме, че фонд „Лицата на Русе  е създаден през 2014 г. с цел да стимулира дейността на талантливи русенци, изявяващи се в различни сфери на науката, образованието, изкуството и културата, които със своите постижения, популяризират дунавския град в национален и международен мащаб.

 

Данните за последните три години показват, че с помощта на средствата от Фонд „Лицата на Русе“ и нашите партньори от бизнеса,  Фондация „Русе – град на свободния дух“ е подпомогнала изявата и развитието на 240 таланти в различни сфери на обществения живот. Това са 21 лица с изявени дарби и 20 екипа. Сред тях са младите музиканти Десислава Карагьозова, Николай Димитров, Йоана Делимаркова, Тереза Тодорова, Катрин Терзич, певиците Габриела Йорданова, Мирела и Пресияна Димитрови, Ая Христова, хоровете „Свети Георги“ и „Дунавски вълни“, балет „Импулс“, метъл групата „Клеймор“.

 

Благодарение на фонда Фондация „Русе – град на свободния дух“ подкрепя и насърчава младите хора в дунавския град, които със своите изобретения  дават своя принос в общите ни усилия светът да стане по-добър, по-чист и по-хубав. Подпомогнати са студентите и преподавателите от Русенски университет „Ангел Кънчев“ в  изработването на електромобил, с който на Международното състезание „Шел еко маратон“ в Лондон през 2016 г. извоюваха 11 място,  както и русенеца Атанас Атанасов и неговия екип в разработването на първия по рода си таблет за незрящи.

За последните три години десетки ученици на различна възраст от Русе получиха възможност да покажат уменията си в различни сфери на науката и извоюваха престижни награди в международни състезания.

 

През тази година до този момент финансова подкрепа чрез фонд „Лицата на Русе“ получиха:

 

Формация за модерен балет „Мираж“ с ръководител Наталия Томова за участието им в Международния танцов фестивал „Giovani Talenti Danza 2017“, от където младите танцьори се завърнаха с първа награда в най-голямата възрастова категория, за участници над 15 години.

 

Отборът на МГ „Баба Тонка“ за участието му в  Международния конкурс „Математика и проектиране’2017” в Москва, Русия, от където учениците извоюваха три златни медала.

 

Певицата Габриела Йорданова за участието й в  IX - то издание на Международния фестивал "БРАВО ТУРКУ' във Финландия, от където се завърна с престижната първа награда.

 

Кампанията по набиране на средствав подкрепа на талантите на Русе продължава. Желаещите да дадат своя принос  могат да дарят средства по банкова сметка:

IBAN: BG37BPBI79211044468901

BIC: BPBI BGSF

„Юробанк България“ АД

За благотворителната кампания „Лицата на Русе“.

Животът ни е такъв, каквито сме ние самите, нека заедно да го направим по-добър!

 

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен