Екипът на ОИЦ-Русе дефилира на Карнавал 2017 в Габрово

Русе Лайф

22-05-2017, 14:35

Снимка:

ОИЦ-Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русе ще чества тържествено 24 май

Туристи от цял свят Европа, Близкия и Далечния Изток, Африка и Америка – това представяше картината, която те изобразяваха

Националната кампания „Заедно за Европа“ на мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на ЕСИФ завърши в Габрово. Там нейните експерти станаха част от шествието на прочутия карнавал, който тази година премина под мотото „Да изкукуригаме от смях.“ Екипът на ОИЦ-Русе се отличи с целия си състав.

Туристи от цял свят – представители на Европа, Близкия и Далечния Изток, Африка и Америка – това представяше картината, която те изобразяваха. С много ентусиазъм и чувство за хумор те се маскираха и по време на дефилето показаха, че са наистина експерти в комуникацията, защото предизвикаха жив интерес у публиката, особено у децата. Малчуганите най-много се радваха на „индианското племе“, което освен с интересните си костюми, привлече вниманието им и с победните си възгласи.

Заедно с експертите в маскарадното шествие участва и ексслужебният вицепремиер по еврофондовете и настоящ зам.- министър на регионалното развитие Малина Крумова. За да се впише в общата картина, тя се превъплъти в дама от Близкия Изток. Крумова има пресантиман към Мрежата, защото преди да влезе в служебния кабинет на Огнян Герджиков, оглавяваше Централното координационно звено в Министерски съвет, което координира управлението на европейските средства.

Вицепремиерът Томислав Дончев също беше на карнавала. Той обаче наблюдава маскарада като зрител, докато нежната му половинка впечатли участниците, като изключително успешно влезе в образа на Мелания Тръмп. Тя дефилира до своя „съпруг“, настоящия американски президент Доналд Тръмп. Неговата роля беше поверена на експерта „Комуникация, информация и логистика“ Пенчо Койчев от ОИЦ-Габрово, а шефката на офиса Маринела Събева отличи Мрежата с превъплъщението си в първата дама на 44-ия президент на САЩ Барак Обама.

 

След шествието програмата на карнавала продължи със звездите на БГ-радио, светлинно представление на цирк „Де ла Люлин“, 3D мапинг, празнична заря и концерт на БТР и други забавления.

Чрез участието си в Габровския карнавал 2017 областните информационни центрове и Централният координационен информационен офис отбелязаха по нетрадиционен начин своя шести рожден ден. Преди да станат част от празничното дефиле, експертите им отчетоха резултатите от инициативата, посветена на 10 години от членството на България в Европейския съюз и на 60 години от съществуването на Европейския социален фонд. Те коментираха силните и слаби страни на кампанията, добрите практики и набелязаха препоръките за организиране на бъдещите инициативи на Мрежата. На следващия ден, преди да отпътуват, посетиха знакови обекти в Габрово, финансирани с европейски средства.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов