Грамоти и награди за участниците в изложбата „Цветовете на етноприятелството“ и конкурса за есе

Мисия

19-05-2017, 10:20

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спектакъл Prêt-à-porter на детските градини събра русенци на площада

Фестивалът „Етноритми без граници“ е част от реализирания проект на Община Русе в партньорство с Община Иваново, Община Борово и Община Ветово

 Във фоайето на Община Русе, беше открита изложба на тема „Цветовете на етноприятелството“. Изложените рисунки бяха на деца от 7 до 18 години, които се включиха в обявения от Община Русе конкурс.

С грамоти и награди бяха отличени както младите художници, така и първенците от проведения конкурс за есе на тема „Хармонията на етническата толерантност“. Конкурсите са част от организирания фестивал „Етноритми без граници“, който продължи от 16:30 часа с концертна програма в Пленарна зала. Музикалното богатство на различните етнически общности в България беше представено с песни и танци, чрез които гостите се докоснаха до фолклорното и културното им богатство.

Фестивалът „Етноритми без граници“ е част от реализирания проект на Община Русе в партньорство с Община Иваново, Община Борово и Община Ветово „Интегриран подход на Община Русе за интеграция на роми и други уязвими групи на територията на общини в Област Русе“, реализиран с финансовата подкрепа на Швейцария в рамките на швейцарския принос за разширения Европейски съюз.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)