Русенският театър идва в Ценово с „Женско царство“

Русе Лайф

18-05-2017, 13:22

Снимка:

Пресцентър Община Ценово

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Млади сърца“ в Ценово се грижат общината да не остарява

Представлението е откупено от общинската администрация и е безплатно за жителите на деветте населени места

Жителите на община Ценово ще имат възможността да се насладят на играта на актьори от Русенския драматичен театър „Сава Огнянов“. В петък от 19, 30 часа трупата ще представи комедията „Женско царство“ от Ст. Л. Костов. Представлението предварително е откупено от общинската администрация и ще бъде безплатно за меломаните от деветте населени места в общината. Постановката ще се играе на сцената на НЧ „Христо Ботев“ в Ценово.

„Представлението е своеобразен подарък на жителите на общината в навечерието на 24 май - празник на българската писменост, култура и духовност. Стана традиция ръководството на общината по повод различни годишнини и празници да кани театрални състави от страната, които да представят най-нашумелите си спектакли. Така почитателите на Мелпомена и от малките населени места могат да се докоснат и да станат съпричастни с тайните на театралното изкуство“, сподели секретарят на общината Мария Найденова.

В ролята на Божил ще се превъплати актьорът Любомир Кънев, Ясена Господиново ще играе Райна. Зрителите ще могат да се насладят на играта на Ивайло Спасимиров, Йовко Кънев, Крум Берков, Дина Шошева и Косьо Станев. Постановката е дело на Орлин Дяков, хореографията е на Богдан Донев, а сценографията и костюмите са поверени на Виолета Радкова



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов