Американски ерготерапевти обмениха опит с русенски студенти и преподаватели

Новините

17-05-2017, 13:05

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Държавна опера – Русе представя днес балетната постановка „Жизел“

Гостите споделиха идеи за бъдещо сътрудничество

Група от 14 студенти и 2 преподаватели от Университета в Карсън, Калифорния, САЩ се срещнаха със свои колеги от специалност Ерготерапия в Русенския университет. Американската група е в България, за да участва в програма за помощ на възрастни хора в село Столът край Севлиево.

Студентите и техните преподаватели от California State University Dominguez Hills, са проучили къде в България има обучение по ерготерапия и откривайки, че единствено в Русе специалността се преподава и изучава в чист вид, са осъществили контакт с русенските си колеги. Доц. Лилия Тодорова представи програмата, по която се обучават русенските студенти и възможностите, които стоят пред тях след завършването на образованието.

Американските гости потърсиха допирни точки в обучението и практиката на ерготерапевтите в България и споделиха идеи за бъдещо сътрудничество.

Освен русенските студенти, в срещата участваха и гостуващите по програма Еразъм плюс студенти по ерготерапия от Холандия и Белгия, както и арменски студентки, които се обучават в Специална педагогика.

В края на срещата цялата делегация разгледа кампуса на университета и се запозна с интерактивната експозиция „Летопис на растежа“. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)