Клуб „Нашенци” спечели аплодисментите на „Събрали ми се, наиграли в Добруджа”

Русе Лайф

16-05-2017, 14:32

Снимка:

Клуб „Нашенци”

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Именитият русенец Иван Хаджииванов със златна значка Русе

Над 600 участника в 25 колектива от Североизточна България взеха участие

Клуб „Нашенци” спечели адмирации на 5-ят национален фолклорен фестивал на любителските клубове и детски танцови състави „Събрали ми се, наиграли в Добруджа”, който се състоя на 13.05.2017 г. в Летния театър на гр. Добрич. Те очароваха публиката с изпълнението на „Черкезко хоро от гр. Пордим” и „Топчийската от ямболско-хасковски регион”, за което получиха плакет за отлично представяне, грамота за оригиналност и стилно изпълнение и парична награда.

Над 600 участника в 25 колектива от Североизточна България - Русе, Габрово, Шумен, Силистра, Варна и Добрич взеха участие в конкурсната част, разделена на 3 етапа:

Клуб „Нашенци” спечели адмирации на „Събрали ми се, наиграли в Добруджа”1І-ви етап – представяне на 2 автентични хора

ІІ-ри етап – хореографска разработка в/у автентично хоро

ІІІ-ти етап – надиграване по двойки по зададени от журито танци.

Организатор е Сдружение „Пъстър хоровод” при ансамбъл „Добротица” със съдействието на Младежки център „Захари Стоянов” и Община Добрич.

Журито бе в състав:

Председател Любомир Василев – гл.худ.р-л и хореограф на анс. „Мизия” – гр. Търговище, и членове:Стоян Господинов – гл.худ.р-л и хореограф на професионален ансамбъл „Добруджа” – гр.Добрич, Александър Александров – хореограф на ФТА „Добротица”. Те определиха наградите, съблюдавайки стила, характера и изпълнението на танцьорите, както и емоционалния им дух при представянето. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)