Четвърто място за Русенския университет в Републиканската олимпиада по програмиране

Новините

15-05-2017, 11:20

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русенски университет „А. Кънчев“ провокира младите хора чрез конкурс

27 отбора от 12 ВУЗ-а показаха знания и умения в XXIX-то издание на състезанието

Отборът на Русенския университет в състав Слави Георгиев, Павел Златаров, Мирослав Маринов, се класира на четвърто място на провелата се Републиканска олимпиада по програмиране за студенти през почивните дни. Първо място заслужи отборът на Софийския университет, следван от тимовете на Американския университет в Благоевград и Нов български университет.

27 отбора от 12 български висши училища показаха знания и умения в XXIX-то издание на състезанието. Сред участниците имаше и един ученически отбор, който въпреки възрастта си, се представи изключително достойно и заслужи овациите на журито и останалите състезатели.

Повече от 100 студенти от Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Русе, София и Шумен решаваха едновременно дадените им състезателни задачи.

Следващата година юбилейната XXX Републиканска студентска олимпиада по програмиране ще се проведе в София, като домакин ще бъде Нов български университет.

Тазгодишното издание стана възможно благодарение на академичното ръководство на Русенския университет и председателя на Организационния комитет - ректорът проф. Велизара Пенчева и подкрепата на Община Русе, Студентския съвет на Русенския университет, Мусала Софт, Еконт, Сирма Груп Холдинг, КОМСОФТ, РУСЕ АГРО, АЛЕКС КОНСУЛТ и Стемо. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов