Осъдиха турчин, дал подкуп на полицаи, по бързо производство

Крими

12-05-2017, 13:16

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Председателят на Младежки парламент в Русе участва в националната среща на ученическите съвети

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – В. Търново

По бързо производство на Окръжна прокуратура – Русе турски гражданин, дал подкуп на полицаи е осъден на една година лишаване от свобода, което на основание чл. 66 от НК е отложено с изпитателен срок от три години. 

Халил Т. е признат за виновен за това, че на 11.04.2017 г., на главен път Русе – Велико Търново, в землището на с. Пиргово дал подкуп – 10 долара на длъжностни лица – двама младши автоконтрольори при Сектор Пътна полиция – ОД на МВР – Русе, за да не извършат действия по служба – да не му състави Акт за установяване на административно нарушение за допуснато нарушение по ЗДвП /не се съобразил с пътната маркировка и като водач на влекач с полуремарке, въпреки забраната предприел маневра изпреварване/ – престъплението по чл. 304а, пр.3,вр.чл.304,ал.1 от НК. 

Полицейските служители спрели водача за извършеното нарушение, за да му съставят акт за установяване на административно нарушение. Обвиняемият знаел за извършеното от него нарушение, решил на даде подкуп на двамата полицаи, за да не му бъде съставен акт и сложил в документите си една банкнота от 10 долара.

 

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – В. Търново Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов