Регионален исторически музей – Русе участва в Прегледа на музейни анимации

Животът

12-05-2017, 11:51

Снимка:

РИМ

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Уредникът в отдел „Природа“ Венцеслав Петков ще направи презентация на тема „Змиите – красивите непознати“

Регионален исторически музей – Русе ще се включи в Прегледа на музейните анимации, който се открива днес в Шумен. Уредникът в отдел „Природа“ Венцеслав Петков ще направи презентация на тема „Змиите – красивите непознати“. Присъстващите ще научат повече за видовете змии, техните местообитания и начин на живот. Участниците и гостите на събитието ще получат информация как да реагират, когато видят змия и каква е първата помощ, която трябва да окажат на човек, ухапан от змия.

Посетителите на Прегледа на музейните анимации в Шумен ще имат възможност да видят отблизо и да се докоснат до истинска змия от вида американски царевичен смок. Тя е притежание на Екомузея в Русе. Влечугото е албинос, а дължината му е повече от метър. Закупено е преди няколко години от затворен развъдник за изпълнение на проекта „Змиите – красивите непознати“ на Сдружение „Приятели на музея“, финансиран от Фондация „Еко Общност“.

Змията на русенския музей е напълно безобидна. Целта на представянето й е да повиши информираността и знанията на подрастващите за тази група животни и да промени отношението към тях. Идеята е да се преодолее страхът към змиите у деца и възрастни, да се научи повече за начина им на живот. За тази цел всяка година русенският музей провежда поредица от тематични занятия в училища и детски градини, посветени на змиите.

Прегледът на музейните анимации в Шумен се провежда в периода 12-14 май. Идеята е да се представят анимациите, съпътстващи музейната дейност.

 

 Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов