Нови проекти по трансгранично сътрудничество подготви Ценово

Новините

11-05-2017, 14:16

Снимка:

Пресцентър Община Ценово

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Председателят на Младежки парламент в Русе участва в националната среща на ученическите съвети

Културно-информационен център в Караманово и спец техника за аварийни ситуации съвместно с румънците гласуваха старейшините днес

С два нови проекта по Програма „INTERREG Румъния-България 2014 – 2020“ ще кандидатства Община Ценово. Предложенията бяха гласувани на извънредно заседание на местния парламент. Първият проект е по приоритетна ос „Един сигурен регион“ със специфична цел „Да се подобри съвместното управление на риска в трансграничния регион“. Община Ценово, която е водещ партньор по проекта, ще реализира идеята си съвместно с румънските общини Хотареле и Гряка. Предвижда се закупуване на специализирана техника, с която доброволното формирование да реагира при извънредни ситуации и природни бедствия. Приблизителната стойност на проекта за община Ценово е около 400 000 лева като собственото участие на общините е между 2-5 процента.

Второто проектно предложение е свързано с изграждането на културно-информационен център в село Караманово, което ще се изпълнява по специфична цел „Подобряване на устойчивото ползване на ресурсите, природното и културно наследство“. Този проект ще се реализира между общините Ценово и Окръжен съвет Гюргево като проектната стойност за община Ценово е около 650 000 евро. Местните администрации ще се включат със задължителното собствено участие между 2 – 5 процента. Водеща страна по този проект ще бъде Окръжният съвет в Гюргево.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов