Звезден бал за 54 абитуриенти в неравностойно положение в Плевен (Снимки)

Сред подкрепилите инициативата отново са Председателят на Общинския съвет в Плевен Мартин Митев и общинският съветник Петя Василева

54 абитуриенти в неравностойно положение от Плевен и областта имаха своя Звезден бал, организиран за поредна година от Националното сдружение на сираците в България /НССБ/. В продължение на повече от два месеца момичетата и момчетата получиха своите тоалети за бала с подкрепата на много хора, фирми и организации. Сред подкрепилите инициативата отново са Председателят на Общинския съвет в Плевен Мартин Митев и общинският съветник Петя Василева, които бяха и официални гости на балната вечер в сряда в парк - хотел „Кайлъка“ в Плевен.

„Балът е един от важните моменти за всеки един млад човек. Това е моментът, за който може да се каже, че вие започвате един нов етап от живота си. Няма да е лесно, но не бива да се предавате. Ще се радвам ако много от вас са решили да продължат своето образование и да се развиват в определена сфера. Каквото и да е вашето решение за бъдещето, най-важното е да вярвате в себе си. Пожелавам ви най- вече да сте здрави, да имате смелостта да мечтаете и да преследвате мечтите си!“, обърна се към младите хора Мартин Митев. Своето послание към младежите отправи и Петя Василева.

„Пожелавам ви да изберете поприще, което да им носи удовлетворение и удоволствие, защото само тогава ще може да доставяте радост и на себе си, и на хората около вас. И знайте, че винаги има някой до вас - и в наше лице, и в лицето на други добри хора, който винаги е готов да ви помогне и да ви протегне ръка“, каза Петя Василева.

Специални гости на балната вечер бяха и представители на Младежкия общински парламент, които подкрепиха каузата чрез свои инициативи. Младите хора бяха представени от Слави Михайлов - председател на УС на Националното сдружение на сираците в България.

След официалната част, по време на която всеки един от абитуриентите получи и подаръци, организаторите бяха подготвили забавна програма с участието на талантливите деца от училището в град Пордим, на звездата от X Factor Анастасия Вутова, Роксана, проведен бе и конкурс за Мис и Мистър „Звезден блясък“.

Звездният бал на Националното сдружение на сираците в България отново бе под патронажа на народния представител Владислав Николов.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)