40 фирми-изложители в XIX-то Русенско изложение

Парите

10-05-2017, 13:30

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фестивал на знанието ще се проведе в Русе на 12 май

Маркетинг директорът на Massey Ferguson Кембъл Скот ще изнесе публична лекция

40 фирми от областта на земеделската и транспортната техника ще представят своите най-нови продукти в XIX-тото издание на Русенското изложение на техника, технологии, стоки и услуги. Събитието се открива в 10 часа на 11 май 2017 г. пред Корпус 2 на Русенския университет.

Организатори са инженерните факултети на Русенския университет със съдействието на Министерството на земеделието и храните, Областна администрация – Русе, Община – Русе и Съюза на учените – Русе.

Специализираното Русенско изложение на земеделска, автомобилна, индустриална и електронна техника е единствено по рода си в Северен централен район и е третото по големина в България. Провежда се ежегодно през месец май на територията на Русенския университет „Ангел Кънчев”, където се намира и единственият в страната ни факултет за подготовка на инженерни кадри по Земеделска техника и технологии.

 

В парка на университета ще бъдат изложени обработваща техника за земеделието, прикачен инвентар, средства за растителна защита, градинска техника, напоителни системи и други стоки и услуги за селскостопанското производство. Ще участват производители на прикачен и навесен инвентар, машини за семепочистване и обеззаразяване, торове и препарати за растителна защита, градинска техника. Дистрибутори на автомобили ще покажат най-новите модели, които предлагат на клиентите си.

В програмата са предвидени срещи на студенти с работодатели, семинари, кръгли маси и дискусии.

Специален гост на събитието ще бъде маркетинг директорът на световната компания Massey Ferguson Кембъл Скот. В 14 часа в зала Канев на Канев център той ще изнесе публична лекция на тема „Технологиите при земеделската техника и тяхната роля за осигуряване на системното изхранване на растящото световно население“. Massey Ferguson е сред топ-брандовете в сферата на земеделската техника, представян в България от фирма ВАРЕКС. В над 170 държави в света днес работят над 5 милиона трактора и над 1 милион комбайна от тази марка.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов