Областният информационен център- Русе кани русенци на 9 май, Деня на Европа

Животът

07-05-2017, 10:00

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Изявени ученици от НУИ в концерт с Русенска филхармония

И на хепънинг под наслов „Европейски социален фонд – години инвестиции в хората“

Областният информационен център- Русе  кани русенци на 9 май, Деня на Европа, на площад „Свобода“, заедно с оркестъра на Държавна опера- Русе, както и на 12 май, на същото място, на Фестивал на знанието, посветен на 60 години Европейски социален фонд.

 

Областният информационен център – Русе организира на 9 май 2017 г., вторник, на площад „Свобода“ (пред Община Русе) музикално- информационно събитие „Европа в Русе“, посветено на Деня на Европа.

С концерт от класически произведения на европейски композитори в изпълнение на оркестъра на Държавна опера – Русе под диригентството на Владимир Бошнаков ще отбележим празника на Европейския съюз. Музиката на Йохан Щраус, Панчо Владигеров, Петко Стайнов, Йоханес Брамс, Антонин Дворжак ще звучи от 19 до 20 часа безплатно за русенци.

По-рано, от 17.30 до 19 часа гражданите ще имат възможност да се запознаят с проектите на Община Русе, които са реализирани в нашия град с финансовата подкрепа на Европейските структурни и инвестиционни фондове до сега. Областният информационен център ще раздава информационни материали за актуални и предстоящи процедури. Публиката ще бъде ангажирана в забавна викторина с награди.

Областният информационен център – Русе кани русенци да празнуват заедно с него Деня на Европа и да преживеят удоволствието от хубавата музика.

 

Областният информационен център – Русе организира на 12 май 2017 г., петък, от 16.00 часа, на площада пред Община Русе, хепънинг под наслов „Европейски социален фонд – години инвестиции в хората“. Основен акцент е Фестивалът на знанието, в който ученици от Русе и областта ще покажат какво са научили и какви умения са усвоили в клубовете по проекта „Твоят час“, финансирани чрез оперативна програма „Заедно за Европа“. ОИЦ-Русе ще популяризира и други проекти, осъществени с финансовата подкрепа на ЕСФ.

Събитието е посветено на 60 години от съществуването на най-стария структурен фонд на Обединена Европа и е част от националната кампания „Заедно за Европа“.

Областният информационен център – Русе Ви кани да посетите празника и да споделите с нас приятните емоции от постиженията, които участниците в него ще покажат.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"