Губернаторът Бурджиев поздрави армията и русенци

Мисия

06-05-2017, 16:52

Снимка:

Пресцентър Областна управа-Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Общински младежки дом с конкурс, посветен на празника на град Русе

Заупокойна молитва за загиналите за отечеството ни войни и благодарствен молебен отслужи от Негово високопреосвещенство Русенски митрополит Наум

Днес пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война с тържествена церемония се отбеляза Денят на храбростта и Българската армия, който е и празник на Русе.

В празничното честване участваха Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе, Пламен Стоилов, кмет на Община Русе и неговият екип, Христо Белоев, председател на Общински съвет Русе, народни представители,  Русенският митрополит Наум, Марина Сергунина, аташе в Генералното консулство на Руската федерация в Русе, бивши областни управители,  официални лица, жители и гости на града.

Тържествената церемония започна с почетен караул и празнични маршове, изпълнявани от  Общинския духов оркестър.

Областният управител произнесе празнично слово пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война, в което се обърна към присъстващите с думите: „Днес се прекланяме пред българските бойни знамена и пред подвига на героите, които с цената на живота си успяха да ги опазят и да не допуснат нито едно от тях да попадне във вражески ръце. Народът пази спомена за своите смели и храбри чеда. Заветът на нашите сънародници, воювали и загинали, за да имаме ние своето настояще и бъдеще е в твърдата вяра и в непоклатимия дух, в  силната воля и осъзнатия дълг, във войнската чест и достойнство, в чистата любов към Отечеството. Техният завет и пример сме длъжни да помним, да отстояваме и съхраним за следващите поколения.“

Заупокойна молитва за загиналите за отечеството ни войни и благодарствен молебен по повод Деня на храбростта и Българската армия бе отслужен от Негово високопреосвещенство Русенски митрополит Наум и свещеници от Русенската Света Митрополия.

В края на церемонията, по традиция пред паметника на  загиналите в Сръбско-българската война се положиха венци и цветя.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)