Русенци празнуват Деня на града

Мисия

06-05-2017, 15:19

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

National Geographic KIDS гостува в Русе на 7 май

Кметът към русенския бизнес: Градът просперира благодарение и на Вас, защото Вие създавате хиляди работни места и възможности за инвестиции

Празничната програма по повод 6 май, Гергьовден и Деня на град Русе започнаха тази сутрин със света литургия в храма „Свети Георги“, отслужена от Митрополит Наум и свещеници. Точно в 12 часа, пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война се състоя тържествена церемония по поднасяне на венци и цветя и благодарствен молебен, отслужен от Митрополит Наум. На събитието присъстваха кметът на Община Русе Пламен Стоилов и неговият екип, народни представители, областният управител Стефко Бурджиев, председателят на Общински съвет Русе Христо Белоев, общински съветници, русенци и гости на града. Слово за празника произнесоха областният управител Бурджиев и директорът на Регионалния исторически музей –Николай Ненов.

По традиция, русенският градоначалник организира празничен коктейл, на който присъстваха посланиците на град Русе. Тази година събитието бе насочено към представителите на бизнеса в Русе и  Стоилов се обърна към тях с думите: „Градът просперира благодарение и на Вас, защото Вие създавате хиляди работни места и възможности за инвестиции.  Доказали сте се като успешни мениджъри и Ви пожелавам да сте здрави и все така устремени. Честит празник и нека да пребъде нашият прекрасен град!“. Той благодари за подкрепата и увери, че със своя екип ще продължи да работи за насърчаването на бизнеса и положителните промени в града. Талантливите Тереза Тодорова, Диян Генчев и Мирела и Пресияна Димитрови допринесоха с изпълнения на обичани песни за празничното настроение на събитието.

На 5 май, гост на град Русе по повод празника беше и Йонут Чака - заместник-кмет на Община Гюргево, който връчи поздравителен адрес от името на кмета Николае Барбу.

Празникът продължава и тази вечер на площада в Русе с концерта на група „Айс крийм“, Кристина Димитрова и Орлин Горанов.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)