Община Русе кани всички русенци и гости на празничните събития за празника на града

Мисия

05-05-2017, 14:53

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

На 10 май изтича срокът за предложения за Награда „Русе“

Вечерта ще завърши с бляскав спектакъл с участието на обичаните Орлин Горанов, Кристина Димитрова и група „Ice Cream“

По случай 6 май – Празник на Русе – Община Русе кани всички русенци и гости на града на серия от празнични събития.

По традиция в 9 ч. в Храм „Св. Георги“ ще бъде отслужена Празнична света литургия. В 11 ч. на площада пред Общината следва Празничен концерт на децата на Русе, с участието на изпълнители и състави при ОбДЦКИ – Русе, а в 12 ч. на пл. „Княз Александър Батенберг“ пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война ще се състои Тържествена церемония за Деня на храбростта и Българската армия.

По същото време, в 12 ч. на пл. „Св. Троица“, всички любознателни малчугани ги очаква едно истинско приключение – Детска образователна обиколка на National Geographic.

Атрактивната програма в празничния ден продължава с още една изненада за най-малките. От 16.30 ч. на пл. „Свобода“ деца от 6 детски градини ще рисуват Русе на общо пано под надслов „Аз и моят град“. Инициативата е по проект на Община Русе „Богатството на различията – приобщаващо образование за интелигентен растеж“, изпълняван по ОП НОИР 2014-2020.

В 17 ч. пред Доходно здание музикантите от Биг Бенд – Русе с диригент Димчо Рубчев ще поздравят всички с един изключително изискан празничен концерт на открито.

Вечерта ще завърши с бляскав спектакъл с участието на обичаните Орлин Горанов, Кристина Димитрова и група „Ice Cream“. Публиката ще може да се наслади на изпълненията на звездите от 20.30 ч. на площада пред сградата на Общината.

Програмата по случай Празника на Русе продължава и на следващия ден - неделя, 7 май. На стадион „Дунав“ от 11 ч. ще се проведе Международна киноложка изложба, организирана от Община Русе, Европейската Федерация по кинология и Българския републикански киноложки съюз. За записване: brks@mail.bg, 0888 358 657 и 0885 387 017.

Всички събития от празничната програма са с вход свободен.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов