Бащата на убитото в Славяново момче: Изпратих сина си на училище, не на война

Жителите на градчето са в шок от смъртта в класната стая на ОУ "Христо Ботев"

Жителите на Славяново са в шок от смъртта на момчето, което почина след сбиване със свой съученик в класната стая на ОУ "Христо Ботев" в град Славяново, Плевенско.   Припомняме, че 14-годишното момче Радослав издъхна в час по биология пред очите на ученици и преподавател.

Между двете момчета е възникнал конфликт, който за кратко е прераснал в бой. Според ученици се касаело за бутната тетрадка. Едното момче е паднало на чина, а след това на земята, след което е настъпила смъртта му. Другото момче, Тонислав, участвало в сбиването е освидетелствано. Властите са иззели записите от камерите в класната стая. 

Към момента не е ясно какви са причините за смъртта на момчето, но директорката на училището каза, че това е нещастен случай. По случая е образувано досъдебно производство.

В града разказаха, че двете момчета са далечни братовчеди, не били конфликтни и не са имали сериозни противоречия помежду си. 

Родителите обвиняват и учителите за инцидента. Те твърдят, че побойникът е тормозил сина им, вадел му е нож, но училищните власти не са взели мерки, въпреки оплакванията им. 

"Родителите на починалото момче не са разговаряли с нас по този въпрос", заяви пред Нова телевизия Лиляна Манолова, директор на училището, в което са учили двете момчета.

Тя отрече твърденията на съученици на починалото момче, че учителката, в чийто час е станал инцидентът е избягала от класната стая след случилото се. 

"Учителката каза, че Радослав се е свлякъл на земята и е започнал да трепери. Тя го е обърнала на една страна, защото е решила, че това е епилептичен припадък. Други възпитатели също са отишли да помогнат", разказа Манолова, допълвайки, че и лекарите са се борили за живота му.

"Детето ми е убито! Поредната жертва на образованието. Изпратих детето не на война, не в казарма. Изпратих го на училище живо и здраво", проплака бащата на Радослав в ефира на Нова телевизия.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов