Европейска седмица на младежта

Животът

03-05-2017, 17:27

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

МС прие постановление за откриване на филиал Видин в структурата на Русенския университет

Консултанти ще дават информация и ще информират младежите за дейностите на програма „Еразъм +“

На 4 май от 14 до 18 часа и в Русе ще бъде отбелязана европейската седмица на младежта. Организатори на събитието са Евродеск точката в Русе, Младежки информационно консултантски център и Общински младежки дом Русе. Те са подготвили рекламно-информационна кампания, която ще се проведе в центъра на града, пред Съдебната палата.

На младежкото събитие консултанти ще дават информация и ще информират младежите за дейностите на програма „Еразъм +“, като Европейската доброволческа служба и Европейският корпус за солидрност ще споделят добри практики и възможностите, които се дават на младите хора в съвременна Европа. На информационния щанд съвместно с информатори от МИКЦ и Евродеск ще се гледат филми, споделящи вдъхновяващия опит на младежи в тези програми, предвиждат се викторина и награди.

Осмото издание на Европейската седмица на младежта се проведежда в цяла Европа от 1 до 7 май 2017 г. То ще открои солидарността и социалната ангажираност на младежите в Европа и ще даде възможност за гласност на идеите на младите хора за формирането на бъдещата политика на ЕС.

В България Европейската седмица на младежта се реализира от Центъра за развитие на човешките ресурси съвместно с Министерството на младежта и спорта. На национално ниво ще се организират над 50 събития в различни населени места.

Програмата на всички събития можете да видите на: www.youthweek.eu

По време на Европейската седмица на младежта 2017 г. във всички 33 държави, участващи в Програмата на Европейския съюз „Еразъм+“, ще се проведат различни събития и дейности. Координацията и организацията им са поверени на Националните агенции на Програма „Еразъм+“.

 

Поканени са всички младежи, младежки организации, граждани и гости на Русе да отбележат заедно европейската младежка седмица.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов