УМБАЛ-Русе организира поредица от инициативи Световен ден за хигиена на ръцете – 5 май

На 5 май от 10:00 до 15:00ч. пред сухия шадраван пред Операта ще бъдат представяни правилните начини за поддържане на добра хигиена

Във връзка с предстоящия Световен ден за хигиена на ръцете – 5 май, УМБАЛ-Русе организира поредица от инициативи за отбелязване на деня със съдействието на фирма Медицинска Техника Инженеринг ООД.

На 4 май ще отбележим Световния ден за хигиена на ръцете в Университетската болница. Планирани са интерактивни демонстрации пред пациентите и посетителите на лечебното заведение, както и обучения за персонала на болницата.

Посредством специално интерактивно представление, включващо в себе си  средствата на пантомимата, клоунадата и кукленото изкуство, малките пациенти на отделение Педиатрия също ще бъдат въвлечени в историята на микробите по ръцете и как да се предпазят от тях.

                09:30 – демонстрации в бившата дрогерия на партера на хирургическия блок блок

                10:30 – интерактивно представление в отделение Педиатрия

                13:00 – обучение за персонала на болницата в конферентната зала, проведено от  Грег Лелие и Емерик Рокет

На 5 май от 10:00 до 15:00ч. пред сухия шадраван пред Операта ще бъдат представяни правилните начини за поддържане на добра хигиена на ръцете. Специално внимание ще се обърне и на хигиената на ръцете и при децата. За целта двама аниматори посредством средствата на пантомимата, клоунадата и кукленото изкуство ще въвлекат децата в няколко игри и приложни занимания, за да им остане приятен спомен от прекараното време.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов