Финалът на кампанията „Бисерче вълшебно“ 2017 ще e на 3-ти май в Русе

Новините

01-05-2017, 09:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Медика Русе" става университетска болница

Наградата за най-добра детска книга “Бисерче вълшебно” се организира от фондация “Детски книги"

Петото издание на Наградата за най-добра детска книга, избрана от самите деца, „Бисерче вълшебно“ 2017, донесе отличия за български писатели и в четирите категории и отбеляза рекорден брой гласували – 6152 деца. Абсолютен победител по брой гласували деца е град Русе – 1658 гласа на читателите от 6 до 15 години. В изключително оспорваната надпревара досегашният победител Силистра остана на второ място, а челната тройка се допълва от град Попово.

Финалът на кампанията „Бисерче вълшебно“ 2017 ще бъде отбелязан на 3 май в Русе с голям детски книжен празник – градът с най-много гласували деца в последните две издания на наградата. Много игри и забавления очакват малките и големи любители на книгите в Регионална библиотека „Любен Каравелов“. По време на събитието с помощта на публиката ще бъдат изтеглени и имената на деца от почетното жури, които ще получат специални награди от организаторите – 1 таблет и комплекти с книги. Тогава ще станат ясни и имената на участниците в посланическата кампания „Активните бусерчета“ 2017, които печелят посещение на български детски автор в своето населено място/училище.

Наградата за най-добра детска книга “Бисерче вълшебно” се организира от фондация “Детски книги”. Кампанията се организира и с подкрепата на Министерство на образованието и науката. Партньори на инициативата са и Българска библиотечно-информационна асоциация, фондация “Глобални библиотеки-България”, Асоциация “Българска книга”, Център за приобщаващо образование, Сдружение за градски читални, Читалище.то. Медийни партньори са „Детски дневник“ и семейното онлайн радио Family, а партньор събития е Sofia Ring Mall.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов