Петокласници от ОУ „Иван Вазов“ - в информационен форум в София

Новините

30-04-2017, 14:55

Снимка:

Сдружение „Еквилибриум”

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

РУО – Русе посрещна педагози от 5 държави по проект “SUPEER!“

Те се изявиха като талантливи актьори, сценаристи и режисьори, подготвиха и представиха на събитието „Театър на сенките“

По покана на сдружение „Еквилибриум” – Русе, учениците от V „г” клас в ОУ „Иван Вазов” – Александра Моллова, Юлияна Йотова, Камелия Колева, Богдан Братоев и Димитър Христов взеха участие в информационен форум под мотото: „Уверени родители за успешни деца“, който се проведе на 24.04.2017 г. в Дом на Европейския парламент – София. 

Петокласниците от ОУ „Иван Вазов” се изявиха като талантливи актьори, сценаристи и режисьори, подготвиха и представиха на събитието „Театър на сенките”, чрез който отправиха послания, свързани с правата на децата, детското участие и позитивното родителство. 

Събитието бе осъществено с официалното домакинство на евродепутата  Момчил Неков. Присъстваха и представители на Посолството на Дания в София, Държавната агенция за закрила на детето, британската организация „Надежда и домове за децата” – клон България, Национална мрежа за децата, Уницеф, фондация „Лале”, фондация „За нашите деца”, както и други неправителствени организации.  

Основната мисия на сдружение Еквилибриум е: „Всяко дете да живее в семейство и да получава сигурност, обич и възможности за развитие“. На събитието присъстваха основателите на неправителствената организация и експерти, работещи в социалните услуги, администрирани от сдружението, които представиха споделени истории на деца, истории за успехи и предизвикателства, иновативни модели, чрез които осъществяват мисията на организацията.

 

Община Русе е поверила на сдружение „Еквилибриум” управлението на осем резидентни и консултативни социални услуги за деца, младежи и семейства – делигирани от държавата дейности. Сдружението развива дейности по проекти в още два центъра – Център „В света на ранното детство” и Център за правата на децата в конфликт и контакт със закона.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов