РУО – Русе посрещна педагози от 5 държави по проект “SUPEER!“

Разговаряха с началника на РУО Райнов и с експертите по БЕЛ , по английски и по начално образование

 

Педагозите от Liceul Teoretic “Dante Alighieri” – Bucharest, Kauno Tado Ivanausko progimnazija – Kaunas, Isabeyli Ortaokulu – Nazili, Diadrastiko europaiko sxoleio -Varkiza, и домакинът на срещата СУ „Възраждане“ посетиха в Русе Регионалното управление на образованието към Министерството на образованието. Проведоха дискусия – разговор с началника на РУО и експертите по БЕЛ , по английски език и по начално образование. Запознаха се с образователната система в България и с дейността на РУО. Разговаряха за неформалните методи на обучение, прилагани в българските училища, и споделиха своя опит за образователните системи в своите държави – Литва, Румъния, Турция, Гърция. Дискутираха и въпроса за ползата от работата по европейски образователни проекти на програма „Erasmus+“.

Гостите споделиха впечатленията си от посещението в българското училище домакин – СУ „Възраждане“ – и от наблюдаваните два урока във ІІА и ІІД клас, при които се използваха неформални методи на обучение – представени бяха добри практики за българските учебни програми в областите “Communication in Mother-Tongue and Foreign Languages” and “Society and the Individual, including History”.

По време на деловата част от работата бяха обсъдени въпроси, свързани с възможността за организиране на Skype уроци в петте училища. На тези уроци ще бъдат поканени експертите от РУО в Русе и експерти от Министерствата на образованието в партньорските държави.

Ръководството на СУ „Възраждане“ – Русе и педагозите от партньорските училища в Букурещ – Румъния, Каунас – Литва, Варкиза – Гърция и Назили – Турция изказват своята благодарност на експертите от РУО – Русе за подкрепата и съдействието при реализирането на европейския образователен проект “SUPEER! – Science. Utility. Practice. Experiment. Exploration. Result” на програма “Erasmus+“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов