Борисов: Съдии, прокурори, трябва да седнат и да си оправят взаимоотношенията

Това е каймакът на българската правосъдна система, това са хората, на които всички трябва да им имаме доверие безпрекословно

Съдебната власт във всичките й форми, ние каквото можахме направихме - съдии да избират съдии, прокурори - прокурори, сега трябва да седнат и понеже са абсолютно независими, да си оправят взаимоотношенията и там, иначе вървят по пътя на Македония. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар на случващото се във Висшия съдебен съвет /ВСС/. Попитан дали не му е болно, когато гледа какво става във ВСС, Борисов каза: "Болно ми е. Не че ги гледам аз, гледа ги народът, гледа ги и Европа. Това е каймакът на българската правосъдна система, това са хората, на които всички трябва да им имаме доверие безпрекословно".
По отношение на казуса с Пловдивския панаир Борисов посочи, че избягва да се меси в работата на общините. Но когато в публичното пространство почне да се внушава, че едва ли не взетите решения обслужват някого, съм длъжен да се намеся, заяви той. "Затова извиках и кметовете на Варна и на Пловдив, да чуя какво са мислили и как са го правили. Прецених, че е по-добре да се върне всичко в първоначалното състояние, защото дупката във Варна всички я знаят, от години стои, в центъра на Варна, в археологията стои една дупка. Тя трябва да се оправи, само че някой кмет преди това я е дал. Много години преди нас едно бижу като Пловдивския панаир, не знам защо, 51 на 49 процента са дадени", коментира още той.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)