Варненец победи в състезанието за най-силен студент на Русенския университет

Спорт

26-04-2017, 15:07

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Община Русе финансира 26 художествени проекта по Програма „Култура“

Купите на победителите връчи председателят на Федерацията по силови спортове в България Мирон Йорданов

Мариян Мирев и Ростислав Радославов от Техническия университет във Варна се класираха на първо и второ място в състезанието Strong Man, организирано от Спортната комисия към Студентския съвет на Русенския университет, със съдействието на катедра Физическо възпитание и спорт и УСК „Академик“. Събитието премина под егидата на ректора проф. д-р Велизара Пенчева и бе открито с приветствие от зам.-ректора по учебната работа проф. Пламен Кангалов.

 

Третото място в надпреварата спечели Михаел Ганев от Русенския университет. Общо 12 участници премериха сили в трите кръга на състезанието „Фермерска разходка“, „Обръщане на гума“ и „Теглене на автомобил“. Турнирът по силови спортове „Strong Man 2017“ се провежда за девета година.

 

Купите на победителите връчи председателят на Федерацията по силови спортове в България Мирон Йорданов. Партньор на състезанието беше Националното представителство на студентските съвети в България, а традиционно с награди се включи и Иван Тодоров, собственик на фитнес център ТриСет.

 

Преди дни двама русенски състезатели взеха участие в сходен турнир в морската столица, като Георги Христов завоюва второ място в категорията до 80 килограма.

 

По време на състезанието бяха отличени победителите в Пролетните спортни игри по футбол, баскетбол, тенис на маса и бадминтон. Най-добрите отбори и индивидуални състезатели получиха медали и грамоти от председателя на Студентския съвет към Русенския университет Станимир Бояджиев.

Във футболната надпревара първи е отборът с име „Интернационал“, събрал в себе си студенти от няколко националности. В баскетбола най-добри са „Гестс“. Най-добрата състезателка по тенис на маса е Моника Цанева, а при мъжете Гюнай Али. В бадминтона на първо място се класира Деница Тодорова, а в мъжкото съревнование - Владимир Минчев. Със специална награда беше отличен и най-титулувания състезател в Strong Man на Русенския университет – Момчил Мицов.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов