Общината връчи поздравителен адрес за Международната научна конференция за свободата

Мисия

25-04-2017, 13:36

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Студенти от Русенския университет получиха сертификати от Русенския митрополит

Домакин е Регионална библиотека „Любен Каравелов“

       Днес в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ се проведе откриването на Международната научна конференция „Свободата вчера, свободата днес, свободата утре – на върха на копието ли е?“. Домакин беше директорът на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ Теодора Евтимова. На събитието присъстваха още и заместник-областният управител на Област Русе г-н Росен Миланов и директорът на дирекция „Култура и образование“ към Община Русе г-жа Ирена Петрова, която приветства присъстващите в залата: „Подобни събития са от изключително голяма значимост най-вече за младите хора.  Да говорим за свободата и за нейните различни аспекти, е чудесна инициатива, тъй като наблюдаваме дефицит в  разбирането й в нейния истински смисъл“, заяви Петрова, след което връчи поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. Видеообръщение изпрати и заместник-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Мария Габриел.

       Научен ръководител на конференцията е чл.-кор. проф. д.и.н. Иван Илчев. Участници в конференцията са и представители от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, Русенския университет „Ангел Кънчев“, Пекинския университет за чужди езици и Института за исторически изследвания при БАН.       Събитието се посвещава на няколко знакови годишнини от националната и световната история- 10 години България в Европейския съюз, 140 години Руско-турска освободителна война, 180 години от рождението на Васил Левски и 470 години от рождението на Сервантес. В рамките на форума, място заема и документална изложба „Всичко, каквото съм сторил, сторих го за Отечеството“ на Национален музей „Васил Левски“ – Карлово, посветена на 144-гишнинината от гибелта на българския революционер, в която са представени живота и дейността на Апостола.

       Конференцията се осъществява в партньорство с Национален музей „Васил Левски“ – Карлово, Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и Факултет „Природни науки и образование“ при Русенски университет „Ангел Кънчев“ и ще продължи в рамките на днешния и утрешния ден



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов