Кънкьори от цялата страна превзеха Русе

Мисия

22-04-2017, 18:44

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стоилов официално откри 12-тия международен турнир по свободна борба „Русенски легенди"

За първи път тази година в програмата на Ролерфеста беше включен уъркшоп „Да караме заедно ролери“

Над 50 мъже, жени и деца от Русе, София, Бургас, Пловдив и Елин Пелин взеха участие в 5-ия  Национален ролерефест, който стартира днес в Русе.  Организатори на проявата са Ролер клуб Русе, Сдружение „Екстрем скейт“, заедно с Фондация „Русе град на свободния дух“ и Община Русе. Събитието е под наслов „Да караме заедно ролери в Русе и Букурещ“.

Фестът беше открит от изпълнителния директор на Фондация "Русе - град на свободния дух" Елена Минкова. Тя  припомни, че Ролерфестът в Русе е една от първите инициативи, подкрепени от Фондацията и изрази радостта си, че той е намерил трайно място в събитийния календар на дунавския град.   С пожелание участниците да стават все повече и повече  Минкова даде старт на атрактивното шествие на ролери по улиците на града .

В рамките на програмата се проведоха много състезателни игри за деца и възрастни. Най-добре представителите се бяха наградени с купи, медали и предметни награди, а за останалите участници –  се разигра томбола.

За първи път тази година в програмата на Ролерфеста беше включен уъркшоп „Да караме заедно ролери“ – безплатни уроци за начинаещи по ролери и ролкови кънки (quad кънки).

Утре,  23 април, фестивалът ще се пренесе в парк „Херъстрау“, Букурещ, където участниците ще могат да обменят опит с румънските си колеги.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов