Отборът на 12Б клас спечели състезанието „Пролетен МГ куиз 2017”

Животът

21-04-2017, 16:43

Снимка:

ПМГ „Баба Тонка”- Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Деца от четири градини показаха свои рисунки в Русенския университет

Продължилата 90 минути надпревара премина в три кръга

Отборът „Червеното канарче 2.0” на 12Б клас от ПМГ „Баба Тонка”- Русе се класира първи в надпреварата „Пролетен МГ куиз 2017” с 35 точки.  Общо 43 ученици от горния курс на гимназията, разпределени в 9 екипа, се включиха в състезанието. Отборът на червените канарчета грабва приза за втора поредна година. На второ място, с 29 точки, остана отборът „Няма време” на 12 „А” клас. Третото място заеха „Еър форс” от 12 В клас с 24 точки. Те се пребориха за бронза в надпреварата след като отговаряха на допълнителен въпрос с отбор „Анна и приатели” от 11 „Г” клас. Причината беше, че двата екипа достигнаха до финала с равен брой точки.

 

Инициативата е на Фонд "Математика на бъдещето", в партньорство с Хермес Линд” ООД. Това е третото по рода си състезание. Водещ на надпреварата отново беше популярният Петър Вучков. Като ко-водещ за пореден път се изяви  Ивелин Николов, чиято е и идеята за инициативата.

Сред гостите на „Пролетен МГ куиз 2017” бяха директорът на гимназията Митко Кунчев, ученици и учители от училището, както и бивши участници в предаването „Минута е много”.

 

Продължилата 90 минути надпревара  премина в три кръга:

- първи кръг - тестови въпроси - 5 с два варианта за отговор и 5 с четири варианта, като всеки верен отговор носи 1 точка;

- втори кръг - 5 снимки + 5 клипа (филми, песни и др.) - всеки верен отговор носи 2 точки;

- трети кръг - 10 въпроса с отворен отговор, някои от тях с повишена трудност.

Въпросите бяха от различни области - история, литература, география, спорт, култура и др. Сред тях имаше свързани с учебния материал и които подложиха на проверка общата култура и логическото мислене на учениците.

 

Класиралите се на първите три места отбори  получиха статуетки, с образа на гръцката богиня на победата Нике и медали. Най-добре представилите се от участниците и публиката бяха наградени с ваучери за книжарница. Всички отбори получиха грамоти.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)