Ролерфест събира ентусиасти от цялата страна

Мисия

21-04-2017, 16:09

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Деца от четири градини показаха свои рисунки в Русенския университет

На 23 април фестивалът ще се пренесе в парк „Херъстрау“, Букурещ

Петият национален ролерефест стартира в Русе на  22 април в 09:20 часа, на площада пред Операта. Той  ще  бъде съпроводен с шествие на ролери по улиците на града от участниците във фестивала. Предвидени са състезателни игри за децата и по-големите, любителски състезания по слалом (трикове с ролери между конуси). Най-добре представителите се ще бъдат наградени с купи, медали и предметни награди, а за останалите участници – ще се разиграе томбола.

За първи път тази година в програмата на Ролерфеста е включен уъркшоп „Да караме заедно ролери“ – безплатни уроци за начинаещи по ролери и ролкови кънки (quad кънки), в които желаещите да се пробват ще се запознаят с правилата при обуването и слагането на протектори, както и ще придобият основни умения при различните движения на кънки като засилване, правене на завой, спиране и др.

На 23 април фестивалът ще се пренесе в парк „Херъстрау“, Букурещ, където участниците ще могат да обменят опит с румънските си колеги.

Организатори на проявата са Ролер клуб Русе, Сдружение „Екстрем скейт“, заедно с фондация „Русе град на свободния дух“ и Община Русе. Събитието е под наслов „Да караме заедно ролери в Русе и Букурещ“.Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден