Владимир Койлазов е одобрен единодушно от ОбС за почетен гражданин на Русе

Мисия

20-04-2017, 14:42

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Гимназията по туризъм с грамота от Община Русе за участие в проект

За неговия значим принос към развитието на киноизкуството и съвременните технологии

Владимир Николов Койлазов за неговия значим принос към развитието на киноизкуството и съвременните технологии е одобрен единодушно от общинските съветници за почетен гражданин на Русе. По темата докладва Росица Георгиева – общински съветник.

На 23 юни Койлазов ще бъде пленарен докладчик по време на научна конференция за компютърни системи и технологии в Русенския университет.

 

Съоснователят на компанията Владимир Койлазов беше отличен през месец януари с най-престижната награда в киноиндустрията – награда Оскар за цялостен принос в категорията „Наука и високи технологии“ за „оригиналната концепция, дизайн и прилагане на технологията V-Ray“. Наградата се присъжда на новатори, чиито изобретения допринасят значително за качеството на кинопродукциите.

 

„Тази награда е резултат от отдадеността и усилията, които екипът-създател на технологията V-Ray, е положил в последните 15 години“, сподели Койлазов, главен технически директор и съосновател на софтуерната компания Chaos Group през февруари. „Изключително съм благодарен на всички творци и студиа за прекрасните произведения, които създадоха през годините чрез технологията V-Ray. Освен това бих искал да поздравя и останалите носители на наградата за наука и технологии – техните усилия разширяват границите на визуалните ефекти в киното. С нетърпение очакваме още впечатляващи филми през следващите години.“ Chaos Group е световен лидер в технологиите, свързани с компютърна графика. Компанията помага на творци и дизайнери да създават реалистични изображения и анимации, подходящи за архитектурна визуализация, продуктов и индустриален дизайн, телевизия и игрални филми



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов