Младежи нападат и грабят в плевенския квартал "Сторгозия"

32-годишен мъж пострада

На 14 април 2017 година в 04:40 часа от ЕЕН 112 в Първо РУ-Плевен е постъпил сигнал за извършен грабеж. Пострадалият е 32-годишен от Перник, временно пребиваващ в град Плевен. Тъжителят е обяснил, че в междублоково пространство на ж.к. „Сторгозия“ непознат го е ударил с ръка в лицето. От удара е паднал на земята и му била издърпана с физическа сила мъжка черна текстилна чанта с надпис "Sport", съдържаща лични документи, 3 дебитни карти на банки, сумата около 8 лв. и връзка с 8 броя ключове. След престъплението грабителят се оттеглил по улица "Железничар".

По информация на пострадалия той е имал съучастници – други лица, които по време на деянието били наблизо. Местопроизшествието е посетено от полицейски служители.

Уведомен е прокурор в РП-Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.198, ал.1 от НК.

От проведените оперативни действия са установени извършителите на грабежа – двама 19-годишни и 17-годишен, плевенчани. Младежите са направили самопризнания  и подробно описват механизма на извършеното престъпно деяние. Те са задържани за срок до 24 часа. Работата продължава разследващ полицай.                



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов