Електронен прием за първолаци и в Поморие

Животът

19-04-2017, 12:09

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Плащаме от данъци, такси и услуги и по електронен път

Бургас беше пионер при въвеждането на услугата преди няколко години

Приемът на ученици в първи клас за учебната 2017/ 2018 година ще става само по електронен път. Местната власт разработва система за подаване на документите- онлайн, като идеята е да се въведе централизиран електронен прием, при който основният критерий да са предпочитанията на родителите за дадено учебно заведение.
Официален старт ще бъде даден на 1 юни 2017 г. Седмица по-рано обаче, от 22 до 31 май, системата ще бъде тестово отворена и родителите ще имат възможност пробно да регистрират, редактират и отказват заявления за прием.
Родителите, които не са обезпечени с интернет достъп, могат да подадат заявления на хартиен носител в училищата, които са им първо желание. В тези случаи, данните се качват в системата от учебното заведение. Предимствата в онлайн подаването са във възможността за нанасяне на промени, спестяване на време и по-лесното проследяване на резултатите.
По-ранното подаване на заявления за кандидатстване няма да е от значение, ще бъде важно спазването на крайния срок. Предвижда се първото класиране да е на 19.06.2017 г., второто на 01.07.2017 г. и третото на 17.07.2017 г.
 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов