МФ „Мартенски музикални дни“ номиниран за лейбъл за качество на eвропейските фестивали 2017-2018

Мисия

18-04-2017, 13:08

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Съзвездие от шампиони идва на турнира по вдигане на тежести за купа „Русе“

Платформата има за цел да свързва фестивали, които са посветени на изкуството и са насочени към обществеността и европейските ценности

Фестивалът „Мартенски музикални дни“, наложил се от десетилетия на българската и международната сцена с високия си стандарт и ярко присъствие на европейската фестивална карта, е номиниран за лейбъла за качество на европейските фестивали 2017-2018, с оглед на заслугите му като член на Европейската фестивална асоциация и като признание за неговата отдаденост и ролята му за развитието на европейския фестивален пейзаж.

Фестивалът „Мартенски музикални дни“ е носител на лейбъла за 2015-2016, след успешно преминат интензивен процес на оценяване и селектиране от експертни членове на международно жури. Водещи критерии за оценка бяха артистичната стойност на фестивала, европейското измерение, както и ангажимента и приобщаването на местната общност.

Тази година МФ „Мартенски музикални дни“ е директно номиниран за това отличие от Европейската фестивална асоциация.

ЕФФЕ е пилотен проект на Европейската комисия за Европейска платформа на фестивалите в сферата на културата по инициатива на Европейската фестивална асоциация. Платформата има за цел да свързва фестивали, които са посветени на изкуството и са насочени към обществеността и европейските ценности.

Всички фестивали с лейбъл за качество ЕФФЕ ще бъдат визуално разпознаваеми по специалното лого, което ще използват за периода 2017-2018.

Повече за лейбъла ЕФФЕ: www.effe.eu



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов